Wie aan Argentinië denkt, denkt meestal meteen aan vlees, heel veel vlees! Argentijnen zijn dan ook de grootste vleeseters ter wereld en dat heeft zo zijn redenen. Argentinië is een erg groot land maar niet erg dichtbevolkt. Dat zorgt er voor dat het vee vrij kan grazen op grote uitgestrekte, groene weides waardoor het vlees van superieure kwaliteit is. In Argentinië is het avondmaal de belangrijkste maaltijd van de dag. Men eet deze maaltijd vrij laat, pas rond 21.00 uur. Het is dan ook niet uitzonderlijk dat je 's avonds laat nog kinderen ziet spelen op een lokaal buurtpleintje. Vlees is het belangrijkste bestanddeel van het avondmaal (ongeveer 400 gram per persoon) daarnaast eet men wat groenten of aardappelen en brood. Argentijnen zien aardappelen als groenten en je zal dan ook niet snel de combinatie vlees, aardappelen en groenten zien. Naast de bekende steak eten Argentijnen veel Milanese kip.
Argentinië heeft geen typische eigen keuken, wel zijn er enkele typische Argentijnse gerechten zoals empanadas, dulce de leche en yerbe maté. Ook de Asado (barbecue) is enorm bekend maar verder is het vooral een mix van de Europese keuken. Zo vind je in Argentinië vooral veel pizza's en pasta's maar ook wokgerechten, omeletten en salades allen steeds met vlees. Vegetariër zijn in Argentinië is dan ook quasi onmogelijk, zeker in de kleinere steden. In de grote steden zoals de hoofdstad Buenos Aires of Cordoba vind je enkele vegetarische restaurantjes. Veel Argentijnen beschouwen vegetarisch als een psychische ziekte! Als je op restaurant een salade besteld en beleefd vraagt of ze het vlees achterwege willen laten dan zullen ze dit veelal weigeren om te doen. Vreemd als je bedenkt dat Argentinië soja als belangrijkste agrarisch product heeft en dus makkelijk sojaburgers kunnen maken. Typische ingrediënten van de Argentijnse keuken zijn; mais, courgette, spinazie, pompoen, aubergine en sla. Vaak worden ze in een stoofpot (locro) salade of in empanadas verwerkt.
1