Het eten uit Sri Lanka is afgesteld op het land zelf. Op een eiland waar rijstvelden verspreid door de heuvels liggen zal het niemand verbazen dat het eten Sri Lanka voornamelijk bestaat uit rijst en vis. Hou er wel rekening mee dat het eten hier pittig kan zijn. Sowieso pittiger dan in Nederland maar ook pittiger dan menig Aziatisch land. Pepers worden hier net zo vaak gebruikt als aardappelen in Nederland. Een fles water bij je eten is dan ook geen overbodige luxe. Sri Lanka heeft een fascinerende en eigenzinnige keuken met heerlijke gerechten. Het is een mix van lokale producten met recepten en specerijen die naar het eiland zijn gebracht door de eeuwen heen door Indianen, Arabieren, Maleisiërs, Portugezen, Nederlanders en Engelsen. Het bekendste gerecht is rijst en curry. Die zijn er in alle soorten en maten maar de lekkerste, en meest bekende is die met contrasterende smaken zoals kokosmelk, chilipepers, curry bladeren, kaneel, knoflook en vis. Sri Lankanen maken overal een feestje van en weten van elk gerecht een bijzondere ervaring te maken. Het eten is bijzonder goedkoop. Rijst en curry heb je voor een paar dollars in een plaatselijk café.
1